Bij Zeilmakerij Zwaan bent u al meer dan 35 jaar aan het juiste adres voor uw zeilen, buiskappen, reparaties en meer.

Hier onder een overzicht van onze diensten:

Buiskappen
Jachtzeilen
Wintertenten
Zonnetenten

Buiskappen

Al sinds 1997 zijn wij maker van de originele buiskappen voor Maril en Waterspoor sloepen. Ook steeds meer sloepen van Antaris en Makma varen met een kap van Zeilmakerij Zwaan. Voor deze sloepen hebben wij de mal klaar liggen en kunnen we de originele buiskap met schuin achterstuk weer voor u maken. Als deze klaar is komen we bij u langs om de buiskap te plaatsen.

Ook kunt kiezen voor een achtertent deze tent is net als de buiskap gemonteerd met buizen en wordt even hoog als de kap, de achtertent bied meer leefruimte en biedt mogelijkheid voor overnachting.

Voor meer vragen of informatie kunt u vrijblijvend bellen, mailen of langskomen.

Jachtzeilen

Om een goed zeil te maken heb je de juiste maten nodig. Bij twijfel of bij verandering worden de maten bij u aan boord genomen.

Onze zeilen worden computergesneden bij een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Het computerprogramma werd geimporteerd uit de city of sales Auckland, New Zealand.

Zelf tapen we de panelen aan elkaar en stikken de naden, zodat we zeker weten dat dit goed word gedaan. Wij gebruiken hiervoor een goede kwaliteit doek, dat word geleverd door contender of dimension polyant.

Er zijn verschillende keuzes in het ontwerp van uw zeil.

  1. Traditioneel gesneden
  2. Radiaal of triradiaal gesneden

De radiaal of triradiaal gesneden zeilen zijn vormvaster en worden meestal gemaakt van een astrolaminaat. Dit materiaal is weer vormvaster dan dacron.

Standaard worden de hoeken afgewerkt met een radiale hoekversterking, zijn de persgrommers van
R.V.S. en zit in het achterlijk een reguleerlijn.
( vanaf 15 m² ook in onderlijk.). Ook is het mogelijk om het voorlijk te voorzien van een foamtape, zodat het voorzeil gelijkmatiger oprold. Op de achter- en onderkant kan een U.V. strook worden aangebracht.

De lichtere zeilen, zoals spinakers, genakers of halfwinders zijn ook in verschillende uitvoeringen en kleurencombinaties bij ons te verkrijgen.

Informeer vrijblijvend naar de vele mogelijkheden en U zult versteld staan van de kwaliteit/prijs verhouding.

Wintertenten

Wij zijn het juiste adres voor een wintertent voor uw sloep of zeiljacht. Het winterkleed wordt gemaakt van pvc en wordt met behulp van lijnen onder de boot door vastgezet. Natuurlijk wordt het winterkleed geleverd met de benodigde, zeer gemakkelijk te monteren balk waar de tent strak overheen kan worden getrokken. Op verzoek brengen wij landvast gaten in het winterkleed aan, zodat u de sloep in het water kunt laten liggen.

Voor meer vragen of informatie kunt u vrijblijvend bellen, mailen of langskomen.

Zonnetenten

Steeds meer sloepen varen met een zonnetent, de zonnetent in makkelijk te plaatsen en omhoog te zetten als de zonnetent eenmaal staat kunt u lekker genieten in de schaduw.